Огляд існуючих досліджень щодо фінансування соціальних послуг в Україні станом на початок 2012 р: Аналітична довідка для Уряду України щодо розробки комунікацій стосовно Концепції реформи (2012)

Представництво ЮНІСЕФ в Україні планує продовжувати співробітництво з Урядом України з тим, щоб використовуючи політичний імпульс для консолідації технічних знань, накопичених роками реформ, розпочати практичне впровадження ключових рекомендацій щодо вдосконалення планування, фінансування й управління соціальними послугами для уразливих категорій населення, зокрема для дітей та сімей. Цей звіт було замовлено з метою інвентаризувати і критично оцінити дослідження, що дотепер проводилися у цій сфері. Дані та висновки цього аналізу будуть використані у якості підґрунтя для (a) розробки загального концептуального документу для зацікавлених представників Уряду з метою продовження співпраці, та (b) основного етапу діяльності Представництва ЮНІСЕФ в Україні щодо розробки та поширення доказово-обґрунтованих рекомендацій для реформ протягом 2012-2013 року.

Цей аналіз зосереджено на питаннях державного фінансування соціальних послуг для уразливих категорій населення, включаючи, але не обмежуючись дітьми та родинами. У документі коротко описується еволюція розвитку ініціатив у галузі фінансування соціальних послуг за останнє десятиріччя (ключові гравці, підходи та чинники, що впливали на темпи реформ), основна тематика попередніх досліджень, засвоєні уроки та рекомендації, а також найбільші перешкоди й “вузькі місця”, на які слід зважати у спробах завершити справи, розпочаті під час попередніх ініціатив реформування. Крім того, у документі міститься огляд запропонованих подальших кроків, у тому числі – практичні пропозиції щодо аналізу даних, перелік ключових зацікавлених сторін, яких слід долучити до процесу, а також технічні вимоги до даних і їхніх джерел.

 

 

Документи по темі