Управління державними фінансами з точки зору захисту прав дитини: спостереження щодо ситуації станом на кінець вересня 2010 р. (2010)

Основні акценти:

- Зауваження макроекономічних ризиків, пов’язаних із зростаючим темпом інфляції та невисоким зростанням ВВП (враховуючи що реальне зростання у другому кварталі було зафіксовано у порівнянні з низькою базою попереднього року та попереднього кварталу, в якому ВВП ще продовжував падати, з урахуванням сезонного фактору).

- Порівняння фактичних доходів за січень-серпень 2010 з розрахованим нами прогнозом на період, який свідчить про значне недовиконання більшості податків.

- Вражаюча риса серпня: перевищення обсягів відшкодування ПДВ над його надходженнями за місяць, що призвело до ситуації, за якої кумулятивні доходи від ПДВ до бюджету від початку року за результатами серпня не лише не зросли, а скоротились. З урахуванням серпневих виплат відшкодування, сукупні доходи ПДВ за 8 місяців виявились на 17.7% нижчими від розрахованого нами прогнозу на цей період.

- Порівняння фактичних видатків за січень-серпень 2010 з аналогічним періодом попереднього року з урахуванням інфляції, який свідчить що реальні видатки продовжують зростати за рахунок збільшення соціальних статей, в той час як інвестиційно-ємні програми залишаються набагато меншими, ніж у 2009 р.

 

 

Документи по темі