Посилення моніторингу результатів в системах та програмах дитячого захисту країн Східної Азії і Океанії [Гру 2012 - Лис 2014]

UNICEF EAPRO

Мета проекту

Мета цієї ініціативи – підтримати ЮНІСЕФ та уряди країн Східної Азії та Океанії в роботі над пошуком, пріоритизацією та усуненням ключових бар”єрів та перешкод для допомоги найвразливішим категоріям дітей. Задача проекту – емпірично протестувати нещодавно розроблений набір індикаторів для вимірювання та моніторингу управління системами дитячого захисту в трьох пілотних країнах регіону.

Обсяг робіт

Починаючи з 2010 р., регіональне представництво ЮНІСЕФ у Східній Азії та Океанії працює над розробкою нового підходу для доказового і системного моніторингу систем захисту дитини серед країн цього регіону.
- З одного боку, для досягнення цієї мети, ЮНІСЕФ спонсорував розробку базового набору індикаторів для вимірювання і моніторингу таких систем. Ці індикатори було розроблено експертами FISCO протягом 2010-2012 р. і описано у звіті, який можна знайти на цьому сайті в розділі, що описує відповідний проект.
- З іншого боку, протягом останніх років, ЮНІСЕФ почав запроваджувати серед всіх своїх представництв у світі нову внутрішню процедуру розробки і моніторингу власних програм, в тому числі у сфері дитячого захисту. Цей новий підхід дістав назву “Системного моніторингу результатів заради рівності” (СМРЗР). Як і нещодавно розроблені індикатори управлінських систем, згадані раніше, підхід СМРЗР полягає в аналізі систем дитячого захисту з широкої, міжсекторної точки зору. Більше того, СМРЗР також припускає використання певних індикаторів стану системи дитячого захисту, але таких, що дозволяють зрозуміти і виміряти найважливіші, системні проблеми і бар”єри, що заважають надати кожній дитині безпечне середовище для життя і розвитку.
Для підтримки обох цих ініціатив, регіональне представництво ЮНІСЕФ в Східній Азії та Океанії вирішило започаткувати цей новий проект, що розпочався наприкінці 2012 р.
Цього разу ми працюватимемо в кількох конкретних пілотних країнах регіону (Філіппінах, Індонезії та в одній чи кількох країнах Океанії), намагаючись протестувати розроблені індикатори управління системами дитячого захисту в реальних умовах цих країн. Цей експеримент допоможе розвинути і покращити набір індикаторів та методологію їх застосування, а також зрозуміти, наскільки можливо буде застосувати цей підхід як до специфічного контексту окремих країн, так і для регіону в цілому.
Крім того, цей проект допомогатиме представництвам ЮНІСЕФ у пілотних країнах посилити підхід до розробки і моніторингу власних проектів і програм, використовуючи певні елементи нових індикаторів при застосуванні СМРЗР в ході “внутрішньої” діагностики систем дитячого захисту в регіоні.

Деякі продукти проекту