Результати виконання консолідованого бюджету України за січень-лютий 2011 р. (2011)

Основні акценти:

- Завдяки вражаючому збору ПДВ та Податку на прибуток з близька тисячі крупних підприємств, реальні консолідовані доходи продовжують зростати другий місяць поспіль (загальне зростання з урахуванням інфляції в січні-лютому 2011 склало 27.94%). Це дозволило уряду протягом двох перших місяців року утримувати консолідований бюджет в профіциті, на відміну від аналогічного періоду 2010 р.

- Профіцит було досягнуто незважаючи на реальне зростання консолідованих видатків (з урахуванням інфляції вони зросли майже на 9% в порівнянні з січнем-лютим 2010 р).

- Стрімко зростає фінансування Соціального захисту, попри те, що річний бюджет припускає відносне скорочення цих видатків в порівнянні з попереднім роком. Це зростання в січні-лютому пояснюється не лише фінансуванням пенсійних програм (хоча з консолідованого бюджету на ці цілі за ці два місяці уже перераховано понад 10 млрд грн.). Інші програми соціального захисту (допомога ветеранам війни і праці, молоді та дітям тощо) зростають навіть швидшими темпами.

- Фінансування програм з Економічної діяльності та Житлово-комунального господарства покращується в порівнянні з попереднім роком, коли ці програми були профінансовані найгірше від решти державний функцій.

 

 

Документи по темі