08.11.2011 FINANCE.UA 5 млн грн отримає Мінсоцполітики на будівництво житла для інвалідів зору і слуху

Кабінет Міністрів України схвалив постанову 'Деякі питання використання коштів, передбачених у держбюджеті для будівництва (придбання) житла для інвалідів зору та слуху, які перебувають на квартирному обліку на підприємствах Українського товариства сліпих та Українського товариства глухих'. Рішення датовано 2 листопада 2011 року. Про це УНН повідомили в прес-службі КМУ.

Цим актом вносяться зміни до постанови Уряду від 28 березня 2011 № 334, за якою Міністерству соціальної політики повинні бути передані відповідні бюджетні призначення в сумі 5 млн грн, а також затверджується Порядок використання цих коштів. Вони будуть виділені одержувачам - підприємствам УТОСу та УТОГу, а розподілені Державною службою з питань інвалідів та ветеранів України з урахуванням чисельності інвалідів зору та слуху, які потребують поліпшення житлових умов і перебувають на відповідному обліку за місцем реєстрації та роботи.

Кошти будуть використовуватися підприємствами на будівництво (придбання) житла за результатами тендерів. Житло надаватиметься відповідно до норм, визначених законодавством - не більше 21 кв. м загальної площі житла на 1 члена сім'ї та додатково 10,5 кв. м на сім'ю.

Вартість житла не буде перевищувати граничної вартості 1 кв. м загальної площі житла, встановленої Урядом для інвалідів війни I групи. Перевищення ціни можливе у випадку, коли оплата різниці вартості буде здійснюватися за рахунок позабюджетних коштів.

Аналітичні матеріали по темі