12.11.2011 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Мінсоцполітики готує особливий податок для багатих

Міністерство соціальної політики ініціює підвищення ставки оподаткування фізичних осіб, доходи яких перевищують 15-кратний розмір мінімальної заробітної плати, з 17% до 20%.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі програми 'Велика політика з Євгеном Кисельовим' на телеканалі 'Інтер' увечері 11 листопада.

'Сьогодні ми вивісили на своєму сайті законопроект, що говорить про оподаткування багатих... Ми показали, що тих, у кого буде дохід більш ніж 15 мінімальних заробітних плат на місяць, обкладатимуть підвищеним податком у 20%', - заявив він.

Крім того, зі слів Тігіпка, цим законопроектом передбачено податки на автомобілі, потужні мотоцикли, літаки, дорогі годинники, золото.

Віце-прем'єр також повідомив, що наступного тижня (14-20 листопада) Мінсоцполітики має намір оприлюднити законопроект про додаткове оподаткування операцій із класичними офшорними зонами, а також законопроект, що передбачає зменшення пільг депутатів Верховної Ради, членів Кабінету Міністрів, Адміністрації Президента.

Як повідомляло агентство, відповідно до чинного законодавства, у разі якщо доходи фізичної особи за місяць менше від 10-кратного розміру мінімальної зарплати, ставка податку становить 15%, якщо більше від такого розміру - то 17%.

Аналітичні матеріали по темі