15.11.2011 FINANCE.UA Тігіпко: Надходження від податку на багатство спрямують на виплату пенсій

В результаті реалізації законопроекту про оподаткування предметів розкоші та елітного майна, розробленого Міністерством соціальної політики, до державного бюджету додатково будуть надходити близько 800 мільйонів гривень щорічно, які будуть спрямовані на виплату пенсій. Про це сказав віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомили УНН в прес-службі чиновника.

'У цьому законопроекті ми передбачили, що кошти від податку підуть до бюджету Пенсійного фонду на фінансування пенсій. Ми на порозі кризи. Пора за рахунок багатих поліпшити ситуацію для людей, що живуть у бідності. Це абсолютно логічний крок', - сказав Сергій Тігіпко.

Він підкреслив, що такі закони вже прийняли в Німеччині, Франції, Австрії, Великобританії, Швеції.

'У Франції 16 мільярдерів самі ініціювали введення такого податку, тому що там люди розуміють: складна ситуація, потрібно поділитися з малозабезпеченими', - зазначив віце-прем'єр.

За словами Сергія Тігіпка, почалося громадське обговорення законопроекту, яке триватиме три тижні.

'Я направив листа до Європейської Бізнес Асоціації, Американської торговельної палати, асоціацій роботодавців і підприємців. Ми повинні врахувати думки, щоб не порушити інтересів середнього класу, щоб додаткові податки вводилися тільки для багатих', - підкреслив він.

Чиновник також висловив надію, що закон буде підтриманий у Верховній Раді.

Нагадаємо, податок на багатство стосуватиметься тільки фізичних осіб. Додатково будуть обкладатися дорогі автомобілі, літаки, мотоцикли, великі будинки і ділянки землі, елітні товари та одяг, вартістю від 2 тисяч євро.

Аналітичні матеріали по темі