22.11.2011 FINANCE.UA Тігіпко назвав податок на багатство проявом солідарності

'Готовність представників бізнесу платити податок на багатство стане свідченням солідарності суспільства в подоланні економічних проблем'. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, цитує політика його прес-служба.

'Я впевнений, що цей закон може і повинен впливати на моральний клімат в країні. Бідні люди повинні розуміти, що не лише вони страждають у цій ситуації, що країна шукає резерви, багаті діляться чимось. Це жест солідарності, який може консолідувати нашу країну', - заявив він.

Сергій Тігіпко нагадав, що ще три тижні законопроект буде проходити громадське обговорення, зокрема, на сайті Міністерства соціальної політики, і закликав громадськість пропонувати свої ідеї.

Як повідомлялося раніше, даним законопроектом пропонується ввести податок на багатство для фізичних осіб. Зокрема, пропонується додатково оподатковувати дорогі автомобілі, літаки, мотоцикли, великі будинки і ділянки землі, елітні товари та одяг вартістю від 2 тисяч євро.

За попередніми підрахунками, реалізація законопроекту призведе до додаткового надходження до державного бюджету України близько 800 мільйонів гривень щорічно, які будуть спрямовані на виплату пенсій.

Аналітичні матеріали по темі