30.11.2011 FINANCE.UA Азаров: В Україні на виплати на народження дитини додатково спрямовано 1 млрд грн

Уряд передбачив видатки на виплати на народження дитини, враховуючи динаміку народжуваності, яка перевищила всі очікувані прогнози. У зв'язку з цим до кінця року потрібні були додаткові видатки. Тому уряд прийняв рішення збільшити суму допомоги на 1 млрд грн. Про це сьогодні повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров на своїй сторінці в Facebook, передає прес-служба уряду.

'Уряд терміново вніс зміни до бюджетного розпису. На жаль, певний час знадобиться на узгодження цих змін з Верховною Радою - так вимагає закон. Зараз всі процедури виконані, - написав Микола Азаров. - І як мені повідомили у Державному казначействі, гроші вже перераховано в регіони. Тепер справа за оперативною роботою місцевих органів соціального забезпечення'.

При цьому глава уряду закликав громадян 'разом контролювати' роботу таких органів на місцях', щоб вони швидко впоралися з цією роботою'.

'Відповіді: 'грошей немає' не приймаються', - підкреслив Микола Азаров. - Мені можна повідомляти про такі неправдиві відмовки, що свідчать про нерозпорядливість - вживемо заходів. Але, думаю, все буде добре, всі мами вчасно отримають належні суми'.

Варто зазначити, що в 2011 році в державному бюджеті передбачено 26 млрд 368,2 млн грн на виплату державної допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, а також інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам. Тільки в листопаді нарахування такої допомоги становить 2 млрд 444,4 млн грн.

Аналітичні матеріали по темі