05.12.2011 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Кабмін відкликав законопроект про обмеження виплат допомоги на дітей залежно від доходу сім'ї

Кабінет Міністрів відкликав із Верховної Ради законопроект, яким уряд пропонував обмежити виплати допомоги на дітей самотнім батькам залежно від розміру середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

Про це сказав журналістам прем'єр-міністр Микола Азаров.

Прем'єр повідомив, що спілкувався із приводу цього законопроекту з його ініціатором, віце-прем'єр-міністром, міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком, і поцікавився в нього, чи правдою є інформація у ЗМІ про те, що при призначенні допомоги буде здійснюватися перевірка, є чи в сім'ї дороге майно.

'Невже такі норми є в законі? Звичайно, немає... Закон ми відкликали, але справа не в цьому. Давайте ж говорити правду людям. Є в нас сім'ї, які ніякої соціальної допомоги не потребують... Напевно, таким сім'ям гріх у держави брати', - сказав Азаров.

При цьому прем'єр підкреслив, що є чимало сімей, які дійсно потребують надання соцдопомоги від держави.

'Тому не треба ніколи робити з мухи слона', - продовжив Азаров.

Він повідомив, що Тігіпко проведе спеціальний брифінг із цього питання.

Як повідомляло агентство, 29 листопада Кабмін запропонував Раді ввести обмеження виплати допомоги на дітей самотнім батькам залежно від розміру середньомісячного сукупного доходу сім'ї (законопроект №9516).

Ця ініціатива уряду викликала гостру критику з боку громадськості та опозиції.

Аналітичні матеріали по темі