11.01.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Янукович вимагає роз'яснювати населенню необхідність закриття шкіл і лікарень

Президент Віктор Янукович вимагає від міністра освіти й науки, молоді та спорту Дмитра Табачника й міністра охорони здоров'я Олександра Аніщенка роз'ясняти в регіонах необхідність закриття тієї чи іншої школи або лікарні.

Про це він сказав на засіданні комітету з економічних реформ.

'Безумовно, концентрація цієї роботи (реформ) пов'язана дуже часто з неприємними речами. Ми бачили, як є в деяких регіонах закриття шкіл, у деяких регіонах - лікарень. Не можна цього робити без залучення громадськості', - заявив Янукович, звертаючись до Табачника й Аніщенка.

При цьому він вимагає від міністрів, щоб ті встановили певний порядок, щоб люди вчасно дізнавалися про необхідність таких кроків.

Він підкреслив, що люди повинні розуміти, що ті чи інші кроки потрібні для поліпшення навчання дітей або лікування людей.

Як повідомляло агентство, 11 січня Верховна Рада відмовилася встановити мораторій до 2017 року на закриття загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання в адміністративно-територіальних одиницях, де такі навчальні заклади становлять менше ніж половину від їх загальної кількості.

Табачник вважає неефективними будь-які мораторії на закриття шкіл.

Ввести подібні мораторії пообіцяв Янукович у жовтні 2011.

Аналітичні матеріали по темі