18.01.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Азаров: місцеві влади на свята нащедрували підвищення тарифів на ЖКГ

Прем'єр-міністр Микола Азаров вимагає від місцевої влади скасування всіх рішень щодо підвищення з 1 січня тарифів на житло-комунальні послуги.

Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду.

'Жодних підстав для підвищення комунальних тарифів немає, тому всі необґрунтовані рішення повинні бути негайно скасовані, а стосовно їх авторів слід вжити заходи впливу', - підкреслив Азаров.

Він повідомив, що місцеві органи влади в деяких областях з 1 січня необґрунтовано підвищили тарифи на житлокомпослуги, що призвело до підвищення в середньому по країні тарифів на 8,3%.

На думку прем'єра, така ситуація склалася через неналежний нагляд Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, особисто міністра Анатолія Близнюка й Національної комісії з регулювання ринку комунальних послуг на чолі з Валерієм Саратовим.

'Чому місцеві органи влади під новорічні феєрверки 'нащедрували' таке підвищення квартплати?', - сказав Азаров.

Зокрема, прем'єр зазначив, що необґрунтоване підвищення відбулося в Херсоні.

'Взагалі, це яким треба бути мером, щоб не побачити такого абсурду й допустити таке вбивче для людей рішення?', - замислився Азаров.

Він підкреслив, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства мусить розібратися в ситуації.

Крім того, він повідомив, що на засідання запрошені ініціатори таких рішень, які повинні розповісти про свої мотиви.

Як повідомляло агентство, 2 листопада на спільному засіданні Кабінету Міністрів і комітету з економічних реформ прем'єр-міністр Микола Азаров висловив невдоволення роботою Близнюка, зазначивши, що Мінрегіонбуд звітує про позитивні результати в той час, коли оприлюднюється інформація про неготовність до опалювального сезону й постійні аварії у різних регіонах.

Президент Віктор Янукович призначив Близнюка на посаду міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства в липні.

Аналітичні матеріали по темі