29.02.2012 Економічна правда Азаров перейнявся соціальною нерівністю в країні

Прем’єр Микола Азаров доручив Міністерству соціальної політики зробити інвентаризацію і аналіз всіх видів соціальної допомоги.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу.

Азаров заявив, що одним з головних обмежень для економічного росту вчені вважають аномальну, несправедливу різницю в доходах громадян.

'Надмірна майнова нерівність є гальмом розвитку. Вона підриває віру в успіх країни і окремої людини', - заявив Азаров.

'Нерівність треба послідовно, цивілізовано долати. Тому що вона провокує поглиблення кризи. Це, до речі, один з висновків світового економічного форуму в Давосі', - додав прем'єр.

Азаров послався на дослідження вчених, які підтверджують, що 10% найбідніших громадян України отримують 2% обсягу соціальних пільг.

'А 10% найзаможніших громадян отримують 22% соціальних пільг. Тобто в 10 разів більше. Це парадокс. Це порочна система. Такого абсурду не повинно бути', - заявив Азаров.

'Я доручив Міністерству соціальної політики зробити інвентаризацію і аналіз всіх видів соціальної допомоги, які у нас є. І запропонувати: як всю цю викривлену, застарілу, заплутану систему спростити і осучаснити', - заявив він.

Українська правда

var title = document.getElementsByTagName('title')[0].innerHTML; title=title.replace(/'|'/gi,'') document.write('Tweet'); var isIE7 = (navigator.userAgent.toLowerCase().substr(25,6)=='msie 7') ? true : false; if(isIE7){ document.write(''); }else{ document.write(''); }

Аналітичні матеріали по темі