07.03.2012 rbc.ua Уряд змінить бюджет-2012 з урахуванням нової соцполітики Януковича Президент України Віктор Янукович запропонував чотири напрямки подальшої соціальної реформи, які необхідно реалізувати для покращення якості життя громадян. Про це Янукович заявив виступаючи на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

'Нам потрібно відновити основний принцип соціальної справедливості, максимально скасувавши пільги для тих, хто цього не потребує. Йдеться про підвищення ефективності соціальної політики. Це не тільки заощадило б кошти соціального спрямування, а й поліпшило б атмосферу в суспільстві, показало б дійсну орієнтацію держави на чесний перерозподіл доходів', - заявив Президент.

Другим напрямом за його словами має стати 'Комплексне перетворення підходів до оплати праці, податків та соціального страхування', - сказав Президент.

'Необхідно ввести механізм перерозподіл результатів економічної діяльності, який би стримував подальшу соціальну та економічну поляризацію в суспільстві, підняв би рівень доходів працюючого населення та соціальне забезпечення вразливих верств', - додав Янукович.

Для цієї мети за його словами, необхідно ввести податок на багатство.

Третім напрямком, за словами Януковича має стати глибока модернізація в сфері соціального забезпечення для чого 'необхідно перейти від безсистемних виплат до адресної допомоги та соціальних послуг, які відповідають потребам конкретної людини, і сім'ї. Курс на європейські стандарти означає перехід до створення можливостей замість подолання наслідків ', - сказав глава держави.

Так само за його словами необхідно всіляко сприяти залученню людей з обмеженими можливостями та облаштувати навколишнє середовище і робоче місця для них, 'забезпечити доступність громадських установ освіти, культури, торгівлі'.

У рамках четвертого напряму, за словами Януковича держава повинна сприяти ефективній зайнятості та створенню нових робочих місць. 'Працездатні люди повинні отримати можливість повною мірою забезпечити свої потреби і потреби своєї сім'ї, не звертаючись за допомогою до держави. На сьогоднішній день, як ніколи, набуває актуальності необхідність створення робочих місць. У цьому питанні є кілька принципових позицій і почну з того,що завдання створення робочих місць не варто розуміти як самоціль, а тільки як засіб реалізації масштабної національної стратегії модернізації. Нові робочі місця покликані забезпечити нову якість економічного зростання ', - сказав Президент.

За словами Януковича нові робочі місця необхідно створювати в тих галузях, які здатні максимально дати конкретний ефект, а це означає, що пріоритет у створенні робочих місць необхідно віддати національному бізнесу. А роль економічної сили визначень - державі.

Аналітичні матеріали по темі