07.03.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Тігіпко: щоб здійснити плани Януковича по соцініціатівам потрібно 16 млрд гривень в 2012

Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко оцінює обсяг необхідних коштів на реалізацію соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича, озвучених на розширеному засіданні Кабінету Міністрів у середу (за винятком іпотеки) в 16 млрд гривень в 2012 році.

Про це він сказав журналістам.

'Разом з виплатами за вкладами - це близько 16 млрд гривень у цьому році', - сказав віце-прем'єр.

При цьому він зазначив, що близько 3 млрд гривень додатково може надійти в бюджет після прийняття Верховною Радою ініційованого Мінсоцполітики закону про податок на багатство, а також прийняття Кабміном рішення про введення оподатковування операцій з офшорними компаніями.

Зі слів Тігіпка, інші кошти можна акумулювати від надходжень від державних митної й податкової служб.

Крім того, на думку міністра, Україна може, відповідно до правил Світової організації торгівлі, прийняти низкуобмежень на імпорт для підтримки українських виробників з наступним збільшенням надходжень у бюджет.

Тігіпко сказав, що радий тому, що на засіданні Кабміну в середу Президент підтримав прийняття податку на багатство.

Як повідомляло агентство, Міністерство фінансів оцінює обсяг необхідних коштів на реалізацію соціальних ініціатив Януковича в 8 млрд гривень.

У ході розширеного засідання Кабміну в середу Президент пообіцяв виплатити 6 млн громадянам по 1 тис. гривень компенсацій за вкладами Ощадбанку СРСР, що знецінилися, у червні-грудні, а також доручив уряду із квітня провести поетапний перерахунок страхових виплат шахтарям-інвалідам, підвищивши їх у середньому на 500 гривень, із травня провести перерахунок пенсій і до кінця 2012 року забезпечити всіх інвалідів, які перебувають у черзі, протезами й інвалідними візками.

Аналітичні матеріали по темі