11.03.2012 FINANCE.UA Тігіпко розповів, як планує врятувати молодь від безробіття

В рамках нової соціальної політики одним з першочергових завдань буде, зокрема, створення робочих місць для молоді. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

'Перш за все, нам потрібно стимулювати створення першого робочого місця для молоді. Молодіжне безробіття сьогодні майже втричі вище, ніж середнє по країні. Економіка втрачає найбільш активних і продуктивних фахівців', - заявив Тігіпко в ефірі програми 'Велика політика з Євгеном Кисельовим 'на каналі 'Інтер'.

Для вирішення цієї проблеми віце-прем'єр пропонує стимулювати роботодавців до створення перших робочих місць для молодих спеціалістів, зокрема, шляхом скасування на рік відрахувань в соціальні фонди.

'Ще один потужний стимул - впровадження контракту між роботодавцем і студентом. За цим контрактом роботодавець проінвестує в освіту або перепідготовку спеціаліста, а той, у свою чергу, повинен буде відпрацювати певний час на підприємстві. Таке контрактування радикально підвищить якість підготовки кадрів', - вважає він.

Тігіпко зазначив, що такі ж стимули необхідно вводити і для тих підприємств, які будуть працевлаштовувати людей передпенсійного віку.

Додаткові можливості для створення нових робочих місць, за словами віце-прем'єра, передбачені в новій редакції закону 'Про зайнятість населення', яку Міністерство соціальної політики найближчим часом передасть на розгляд Кабінету міністрів. Цей документ підготовлений з урахуванням досвіду Італії, Франції та США.

'Упевнений, цей закон буде працювати як на зниження безробіття, так і на покращення інвестиційного клімату в цілому', - зазначив Тігіпко.

Аналітичні матеріали по темі