12.03.2012 FINANCE.UA Відшкодовувати вартість ліків будуть тільки важкохворим українцям

Ініціатива Кабміну про введення в Україні часткового відшкодування вартості ліків торкнеться лише тих груп пацієнтів, де спостерігається найбільш висока захворюваність і смертність.

Про це ZN.UA повідомив голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов.

'Що стосується часткового відшкодування вартості ліків, то слід зауважити, що у всіх країнах реімбурсації (відшкодування) підлягають групи пацієнтів, де спостерігається найбільш висока захворюваність і найвища смертність. Ми, очевидно, підемо по цьому ж шляху, тобто визначимо перелік захворювань, де лікарське забезпечення, точніше, вартість ліків, буде підлягати частковому відшкодуванню', - розповів Соловйов.

За його словами, рівень цього відшкодування буде залежати від економічної ситуації в країні, від можливостей державного та місцевих бюджетів. 'Впровадження процедури реімбурсації стане другим етапом цієї реформи. Для нас зараз основне завдання - зупинити необґрунтоване зростання вартості лікарських препаратів на фармацевтичному ринку України', - зазначив Соловйов.

Як уже повідомлялося, на підставі наказу віце-прем'єр-міністра - міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової в Кабміні створено робочу групу, якій належить розробити умови переходу на референтні ціни і визначити умови впровадження в Україні процедури часткового відшкодування вартості ліків.

Аналітичні матеріали по темі