12.03.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Азаров доручив Мінфіну знайти гроші на соціальні ініціативи Януковича

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству фінансів до кінця березня розробити зміни в державний бюджет на 2012 рік для виконання соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Кабміну.

Комі того, Азаров доручив Міністерству економічного розвитку й торгівлі почати уточнення макроекономічних показників розвитку на 2012 рік відповідно до росту економіки.

'На їхній основі Міністерству фінансів доручено розробити відповідні зміни в бюджет-2012', - сказано в ньому.

Азаров визначив кінець березня останнім строком розробки відповідного законопроекту, а також виразив надію, що вже у квітні документ буде переданий у Верховну Раду, розглянутий і прийнятий парламентаріями.

Прем'єр-міністр сподівається, що із травня стане можливим виконання соціальних ініціатив Януковича.

Як повідомляло агентство, у ході розширеного засідання уряду 7 березня Янукович пообіцяв виплатити 6 млн громадянам по 1 тис. гривень компенсацій за вкладами Ощадбанку СРСР, що знецінилися, у червні-грудні, а також доручив уряду із квітня провести поетапний перерахунок страхових виплат шахтарям-інвалідам, підвищивши їх у середньому на 500 гривень, із травня провести перерахунок пенсій і до кінця 2012 року забезпечити всіх інвалідів, які перебувають у черзі, протезами та інвалідними кріслами.

Тоді ж Янукович заявив про те, що в рамках програми іпотечного кредитування із травня почнеться надання іпотечних кредитів строком на 10-15 років під 2-3% річних.

Міністерство фінансів оцінює обсяг необхідних коштів на реалізацію цих ініціатив в 8 млрд гривень, а віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко - в 16 млрд гривень в 2012 році (за винятком іпотеки).

Аналітичні матеріали по темі