13.03.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Податкова готова забезпечити фінансування соціальних ініціатив Януковича без посилення фіскального тиску

Державна податкова служба готова забезпечити фінансування соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича без посилення фіскального тиску.

Про це сказано в повідомленні Податкової.

'Фінансування соціальних ініціатив Президента не призведе до посилення фіскального тиску й не вимагає екстрених заходів для стрімкого збільшення надходжень у бюджет', - зазначається в повідомленні.

За даними Податкової, за січень-лютий нинішнього року в держбюджет надійшло 27,9 млрд гривень, що на 1,7 млрд гривень більше, ніж за аналогічний період 2011.

У тому числі Податкова констатує збільшення надходжень за основними податками у січні-лютому.

Надходження за податком на прибуток за цей період становили 11,5 млрд гривень (на 1,8 млрд гривень більше, ніж за січень-лютий 2011 року), надходження за ПДВ - 12,9 млрд гривень (на 0,5 млрд гривень більше).

Податкова очікує подальшого перевиконання плану надходжень у бюджет внаслідок детінізації економіки.

Як повідомляло агентство, 7 березня Янукович заявив, що з 1 червня й до кінця 2012 року має бути проведено часткову компенсацію за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР.

Тоді ж Президент заявив про те, що в рамках програми іпотечного кредитування із травня почнеться надання іпотечних кредитів строком на 10-15 років під 2-3% річних.

Аналітичні матеріали по темі