13.03.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ ПФ готовий забезпечити підвищення пенсій

Пенсійний фонд готовий забезпечити реалізацію соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича щодо підвищення пенсій.

Про це сказано у повідомленні ПФ.

'Всі заходи в галузі пенсійного забезпечення, передбачені новими соціальними ініціативами Президента України Віктора Януковича, які були озвучені на розширеному засіданні Кабінету Міністрів 7 березня, Пенсійний фонд реалізує в чітко визначений термін', - сказано в ньому.

Відповідно до повідомлення, з 1 травня почнеться перерахунок пенсій для тих пенсіонерів, яким її призначено до 2008 року.

ПФ зазначає, що за розрахунками цей захід торкнеться 8,8 млн пенсіонерів, які протягом травня-грудня 2012 року в середньому додатково одержать 103,60 гривні щомісяця.

Крім того, з 1 травня будуть підвищені до 42% прожиткового мінімуму непрацездатних осіб (замість існуючих 28%) доплати до пенсій членів сімей померлих інвалідів війни.

'Кожний з них додатково одержить у середньому протягом травня-грудня 119,1 гривень', - сказано у повідомленні.

Також, з 1 червня буде поетапно переглянуто розмір пенсій військовослужбовців, осіб командного та рядового складу, які залишили службу.

ПФ також підкреслює, що для збільшення пенсійних виплат для учасників війни держава має намір виділити додатково 449,3 млн гривень.

Як повідомляло агентство, Президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів із травня провести перерахунок пенсій.

Кількість пенсіонерів в Україні на 1 січня 2012 року становить 13,757 млн осіб, середній розмір пенсії - 1 246,34 гривні.

Аналітичні матеріали по темі