20.03.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Глава Комітету ООН з прав дитини: в Україні ступінь охоплення шкільною освітою вищий, ніж в Європі

Голова Комітету Організації Об'єднаних Націй з прав дитини Жан Зерматтен вважає шкільну освіту сильною стороною України.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню 'Комерсант-Україна'.

'Серед позитивних сторін - ситуація зі шкільною освітою. В Україні ступінь охоплення нею вищий, ніж в Європі, і якість освіти в школах висока', - сказав Зерматтен, характеризуючи ситуацію в Україні з дотриманням положень конвенції ООН з прав дитини.

При цьому однією зі слабких сторін України глава комітету назвав утримування дітей з особливими потребами або з неблагополучних сімей у спеціальних соціальних установах.

На його думку, такі установи недостатньо фінансуються і не дуже добре функціонують.

'Багато чого треба міняти і виводити на більш сучасний рівень', - підкреслив Зерматтен.

Діти-інваліди, діти із проблемних сімей, діти, що скоїли правопорушення, вважає глава комітету ООН, повинні одержувати різнопланову допомогу від держави - як фінансову, так і консультативну, повинні відчувати підтримку.

Як повідомляло агентство, в Україні діє близько 20 тис. середніх шкіл, у тому числі близько 13 тис. - у сільській місцевості.

Восени 2011 року прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що основні проблеми шкіл влада зможе вирішити протягом 3-5 років.

Серед таких проблем він назвав застаріле матеріально-технічне оснащення, низькі зарплати вчителів, нестачу підручників і низьку якість підготовки та перепідготовки кадрів.

Україна підписала конвенцію ООН з прав дитини у 1990 році.

Аналітичні матеріали по темі