05.04.2012 kmu.gov.ua Уряд продовжує планово підвищувати соціальні стандарти

Уряд продовжує планове підвищення соціальних стандартів: з 1 квітня вчергове збільшено розмір мінімальної зарплати і  прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України.

«Ми продовжуємо планово підвищувати соціальні стандарти.  Згідно з Державним бюджетом на 2012 рік, в Україні з 1 квітня вчергове підвищується мінімальна зарплата і  прожитковий мінімум для працездатних осіб», - повідомив Микола Азаров, наголосивши при цьому, що і цього поки мало, однак за два роки основний соціальний стандарт збільшено майже на третину. При цьому Глава Уряду зазначив, що кожна гривня збільшення давалась дуже складно економіці, яка відновлювалась після глибокого падіння та працювала в умовах надмірно високих цін на газ і нафту.

Микола Азаров нагадав, що у березні 2010 року Уряд почав розвивати внутрішній ринок, стимулювати зайнятість і підтримувати платоспроможний попит українських громадян. «За 2 роки нам вдалось вивести країну з кризи, відновити економіку з одночасним підвищенням соціальних показників», - сказав він, зауваживши, що такий короткий проміжок часу, як 2 роки, було не можливо виправити всі структурні проблеми, які накопичувалися в Україні десятиліттями.

 

 

Аналітичні матеріали по темі