20.04.2012 FINANCE.UA Регіонал: Соціальні ініціативи Януковича гальмуються низькою зарплатою чиновників

Реалізація соціальних ініціатив президента України Віктора Януковича прямо залежить від кадрових проблем, викликаних небажанням кваліфікованих фахівців працювати в органах державної влади через маленьку зарплату.

Таку думку висловив народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов.

За його словами, 'чиновники на місцях є причиною затягування, але звинувачувати їх у цьому у мене рука не піднімається. Адже набрати кваліфікованих чиновників на такі зарплати дуже важко. Зрозуміло, що багато людей пішли в приватний бізнес, тому зрозуміло, що кваліфікованих людей небагато. Але треба працювати, втілювати в життя, мобілізуватися'.

Як повідомляє Партія регіонів, депутат також додав, що реалізація соціальних ініціатив потребує неабияких зусиль і часу. 'Наприклад, для того щоб компенсувати втрачені внески 'Ощадбанку', необхідно провести реєстрацію, адже ті списки реєстрації, які складалися раніше, могли змінитися. А це 8 мільйонів людей, 8 мільйонів карток... Обсяг робіт дуже великий', - пояснив він.

Зубанов також визнав, що зарплата більшості чиновників у місцевих органах влади низька. 'Середня заробітна плата по обласній адміністрації 1400 грн, не рахуючи зарплату губернатора. Хто з висококваліфікованих фахівців прийде на цю зарплату? Зрозуміло, що є величезні кадрові проблеми. А ініціативи втілюють в життя конкретні люди. Кадрова проблема у нас дуже болюча. Тому перша проблема - це величезний обсяг робіт, а друга - кадрова проблема', - підсумував Зубанов.

Нагадаємо, вчора Віктор Янукович жорстко розкритикував чиновників за недостатньо активну реалізацію його соціальних ініціатив.

Аналітичні матеріали по темі