24.04.2012 kmu.gov.ua Місцева влада може самостійно розпоряджатися державною субвенцією для закупівлі медобладнання - рішення Уряду

Кабінет Міністрів України затвердив порядок та умови надання у 2012 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного обладнання вітчизняного виробництва. Відповідну постанову Уряд прийняв на засіданні 23 квітня.

Відповідно до рішення Уряду, цією субвенцією буде розпоряджатися безпосередньо місцева влада. Міністерство охорони здоров’я при цьому повинно надавати методологічну допомогу та відповідні рекомендації щодо необхідних параметрів обладнання.

Мова про придбання мамографічного, рентгенологічного обладнання та апаратів ультразвукової діагностики. Разом з тим, забороняється спрямовувати кошти на придбання того медичного обладнання, видатки на яке передбачені у державному бюджеті за іншими бюджетними програмами.

Після доопрацювання Кабінет Міністрів визначиться з порядком та умовами надання субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій. Причому Уряд застосує такий же принцип і надасть право розпоряджатися субвенціями місцевим органам влади.

 

Аналітичні матеріали по темі