25.04.2012 FINANCE.UA Тигіпко: на збільшення розміру пенсій необхідно 2,2 млрд грн

В Україні на збільшення розміру пенсійних виплат необхідно 2,2 млрд грн. Про це сьогодні під час брифінгу в Кабінеті міністрів України повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.

'Ми говорили, що на пенсійні виплати потрібно 2,2 млрд грн', - зазначив Тігіпко.

За словами Тігіпка, з 1 травня 2012 р. зрівняні розміри підвищення пенсій для сімей загиблих інвалідів та сімей померлих інвалідів.

'З 1 травня 2012 р. розміри підвищення до пенсій членам сімей загиблих та сімей померлих інвалідів будуть зрівняні. Сьогодні сім'ї померлих інвалідів отримують 28% прожиткового мінімуму, сім'ї загиблих - 42%. Зараз цю ситуацію ми змінюємо і розмір підвищення складе 119 грн для сімей померлих інвалідів і таким чином збільшиться з 238 грн до 357 грн. Ця норма торкнеться 172 тис. осіб', - сказав Тігіпко.

Як зазначив міністр, також будуть збільшені виплати для учасників війни в тилу.

'У нас є така категорія людей, як учасники війни, люди під час війни працювали в тилу, їх кількість 1,307 млн осіб і вони діляться на тих, хто нагороджений медалями і не нагороджений. Нагороджені медалями раніше отримували 15% прожиткового мінімуму, а ненагороджені - 10%. Ми зараз на 5% збільшуємо ці виплати', - зазначив він.

Таким чином, розмір виплати для нагороджених медалями учасників війни складе 170 грн 10 коп, а для інших - 127 грн 60 коп.

Нагадаємо, раніше Тігіпко повідомляв, що Кабмін ухвалив рішення, за яким з 1 травня будуть підвищені пенсії для майже 13 млн пенсіонерів. Всього, за його словами, на збільшення соціальних виплат до кінця 2012 р. буде виділено 14 млрд грн.

Аналітичні матеріали по темі