05.05.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Тігіпко прогнозує стабільний курс гривні після виконання соціальних ініціатив Януковича

Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозує, що після виконання соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича ситуація з курсом гривні буде стабільною.

Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії '5 канал' 4 травня.

'Усе буде гаразд, усе буде стабільно', - сказав Тігіпко, відповідаючи на запитання, що буде з курсом валюти після соціальних вливань.

З його слів, в Україні валютні резерви доволі великі, і на основні українські експортні товари ціни тримаються гарні.

Водночас Тігіпко вважає, що зростання цін від соціальних виплат може становити до 1%.

'Я прогнозую, що можуть зрости ціни на максимум 1%, якщо не буде реакції Національного банку і Кабінету Міністрів', - зазначив віце-прем'єр.

При цьому він підкреслив, що багато чого залежить від економічної ситуації в Європі.

Як повідомляло агентство, 7 березня під час розширеного засідання уряду Янукович пообіцяв виплатити 6 млн громадянам по 1 тис. гривень компенсацій за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР у червні-грудні, а також доручив уряду провести поетапний перерахунок страхових виплат шахтарям-інвалідам, підвищивши їх у середньому на 500 гривень, із травня провести перерахунок пенсій і до кінця 2012 року забезпечити всіх інвалідів, які перебувають у черзі, протезами й інвалідними кріслами.

12 квітня Рада збільшила доходи державного бюджету на 2012 рік на 33,346 млрд гривень до 366,167 млрд гривень, а видатки - на 33,346 млрд гривень до 391,356 млрд гривень.

Більшість змін пов'язані з необхідністю фінансування соціальних ініціатив Януковича.

Аналітичні матеріали по темі