05.05.2012 FINANCE.UA Тігіпко: За соцініціатіви Януковича заплатять великі підприємства

Збільшення пенсій і виплат в рамках соціальних ініціатив президента України Віктора Януковича буде відбуватися за рахунок економічного зростання, і в першу чергу великих підприємств, заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

'У першу чергу за рахунок економічного зростання - того, що ми передбачаємо, і того, що показує динаміку', - заявив Тігіпко в інтерв'ю '5 каналу'.

'Ми прийшли, коли було достатньо серйозне економічне падіння в країні. Вдалося вже в 2010 році отримати 4,5% зростання, після цього в 2011 році - 5,2%, і зараз ми також розраховуємо приблизно на такий же, можливо, трохи нижчий, рівень економічного зростання, і це вже сьогодні дає нам можливість розраховувати на додаткові надходження в бюджет', - підкреслив він.

За словами міністра соціальної політики, сьогодні в Україні понад 80% надходжень до держбюджету дають 1,5 тисячі підприємств. 'Тобто якщо говорити про наповнення бюджету, то це в основному великі підприємства, тому вони в першу чергу і заплатять більше', - зазначив Тігіпко.

При цьому він підкреслив, що уряд щорічно намагається зменшити податкове навантаження на малий і великий бізнес.

Аналітичні матеріали по темі