18.05.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Рада сьогодні заслухає Кабмін про соцполітику

Верховна Рада в п'ятницю заслухає інформацію Кабінету Міністрів про реалізації соціальної політики в державі, а також звіт Міністерства фінансів про виконання державного бюджету за 2011 рік.

Про це сказано на порядку денному Ради.

Після проведення 'години питань до уряду' парламент планує заслухати звіт тимчасової спеціальної комісії з питань Криму, а потім - звіт про виконання держбюджету.

Крім цього, Рада розгляне законопроекти №9728 про визначення умовою для отримання громадянства України володіння державною мовою, включаючи здатність читати, писати й розмовляти державною мовою, і №9728-1 про вдосконалення механізму запобігання подвійному громадянству в Україні.

Також заплановано розгляд проекту закону №9642 про заборону вживання, продажу й реклами тютюнових виробів на стадіонах, де будуть проходити заходи чемпіонату Європи з футболу-2012.

Крім цього, порядок денний передбачає розгляд законопроекту №10228 про надання інвестору права призупинити виконання зобов'язань у рамках державно-приватного партнерства, у разі, якщо на його послуги, що підлягають державному регулюванню, установлено тарифи на економічно необґрунтованому рівні або без врахування інвестиційної складової.

Як повідомляло агентство, парламент планував заслухати 27 квітня в рамках 'години питань до Кабінету Міністрів' інформацію віце-прем'єр-міністра, міністра соціальної політики Сергія Тігіпка про стан реалізації соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича, однак не зміг цього зробити через блокування його роботи фракціями 'Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина' і Блок 'Наша Україна-Народна Самооборона'.

12 квітня Рада збільшила доходи державного бюджету на 2012 рік на 33,346 млрд гривень до 366,167 млрд гривень, а видатки - на 33,346 млрд гривень до 391,356 млрд гривень.

Більшість змін пов'язані з необхідністю фінансування соціальних ініціатив Януковича.

Аналітичні матеріали по темі