23.05.2012 kmu.gov.ua Микола Азаров: Ресурси на відпочинок і оздоровлення соціально уразливих дітей щороку збільшуватимуться

З року в рік ресурси, які держава виділяє на відпочинок та оздоровлення соціально уразливих дітей, будуть збільшуватися. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Уряду.

«Держава продовжує нести відповідальність за соціально уразливих дітей: сиріт, інвалідів, малозабезпечених, дітей з багатодітних родин, потерпілих від Чорнобильської катастрофи. Хочу наголосити, що в будь-якому разі увага і ресурси держави будуть зосереджені на захисті і підтримці саме цих дітей. На їх оздоровлення і далі будуть витрачатися суспільні кошти. І з року в рік все більші», - заявив Прем’єр-міністр.

Микола Азаров зазначив, що Уряд має намір кардинально покращити ситуацію у такій важливій сфері, як організація відпочинку дітей. «Очевидно, що радянську систему державних, профспілкових і галузевих установ для відпочинку і оздоровлення дітей зруйновано. Напевне, остаточно, адже змінився сам суспільно-економічний устрій держави. Отже, нову інфраструктуру відпочинку треба будувати на ринкових принципах: тобто давати приватній ініціативі стимули, преференції на період розвитку, кредитну підтримку, розвивати механізми державно-приватного і державно-громадського партнерства  тощо», - зазначив Микола Азаров.

З іншого боку, підкреслив Глава Уряду, всі чудово розуміють, як важко середньостатистичній родині зібрати гроші на відпочинок, та ще й знайти відповідну за якістю пропозицію. «Таким родинам держава також повинна допомогти: створенням сучасної матеріально-технічної бази установ для дитячого відпочинку і оздоровлення, здешевленням їх послуг», - додав Микола Азаров.

Аналітичні матеріали по темі