23.05.2012 kmu.gov.ua Сергій Тігіпко: Законопроект про зайнятість населення зареєстрований у Верховній Раді

Проект закону «Про зайнятість населення» у вівторок зареєстрований у Верховній Раді. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

«Законопроект пройшов громадське обговорення і переданий на розгляд парламенту, - сказав Сергій Тігіпко.

Він нагадав, що з його допомогою Уряд має намір вирішити проблему безробіття серед найбільш незахищених на ринку праці категорій - молодих людей, осіб передпенсійного віку, інвалідів, одиноких батьків, сиріт. «Їм складніше від інших знайти роботу. Ми будемо стимулювати роботодавців працевлаштовувати молодих людей, людей у зрілому віці, інвалідів. Гідне робоче місце для цих людей - це найкраща допомога», - вважає Віце-прем'єр-міністр.

Зокрема, за його словами, у законопроекті пропонується на рік звільнити від сплати єдиного соціального внеску роботодавців, які працевлаштовують на перше робоче місце молодих людей без досвіду роботи, інвалідів, осіб старших 50-ти років, одиноких батьків або батьків з дітьми-інвалідами. Людям, старшим 45-ти років, держава буде видавати ваучер вартістю 12 000 гривень на отримання освіти, а випускники, які укладуть контракт на роботу в сільській місцевості за потрібними  державі спеціальностями, отримають стартові виплати в розмірі 5 мінімальних заробітних плат. Ще одне цікаве нововведення законопроекту - інформація про стажування студента буде вноситися в трудову книжку як стаж.

Сергій Тігіпко закликав народних депутатів прийняти цей законопроект до кінця поточної сесії парламенту. «Такі рішення відкладати не можна», - зазначив він.

 

 

Аналітичні матеріали по темі