30.05.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Тігіпко: гроші на соцвиплати візьмуться від легалізації робочих місць

Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозує, що видатки на соціальні виплати будуть компенсовані за рахунок легалізації заробітних плат і робочих місць.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

'Я припускаю, що ті соцвиплати, які зараз зростають, ми будемо компенсувати завдяки кампанії з легалізації зарплати та робочих місць', - повідомив віце-прем'єр.

Тігіпко також зазначив, що додаткові кошти для фінансування соціальних виплат можуть бути залучені за рахунок введення податку на багатство.

Він також підкреслив, що знає й інші способи залучення грошей до державного бюджету без збільшення навантаження на легальний бізнес.

Як повідомляло агентство, 7 березня в ході розширеного засідання уряду Президент Віктор Янукович пообіцяв виплатити 6 млн громадянам по 1 тис. гривень компенсацій за вкладами Ощадбанку СРСР, що знецінилися, у червні-грудні, а також доручив уряду провести поетапний перерахунок страхових виплат шахтарям-інвалідам, підвищивши їх у середньому на 500 гривень, із травня провести перерахунок пенсій і до кінця 2012 року забезпечити всіх інвалідів, які стоять у черзі, протезами та інвалідними кріслами.

12 квітня Верховна Рада збільшила доходи державного бюджету на 2012 рік на 33,346 млрд гривень до 366,167 млрд гривень, а видатки - на 33,346 млрд гривень до 391,356 млрд гривень.

Аналітичні матеріали по темі