05.06.2012 FINANCE.UA Ощадбанк отримав з бюджету 1 500 млн грн для виплати вкладникам

Міністерством фінансів України профінансовано з державного бюджету, а Ощадбанком отримано 1500 млн грн для виплати вкладникам, відомості про яких станом на 1 січня 2012 р. внесено в інформаційно-аналітичну систему 'Реєстр вкладників заощаджень громадян'. Про це УНН повідомили в прес-службі Мінфіну.

Кошти виділені для відшкодування тим, хто не отримав протягом 2008 року компенсацію втрат від знецінення грошових заощаджень, у межах залишку проіндексованого внеску, але не більше 1000 грн на одного вкладника, а також для виплати спадкоємцям вкладників у розмірі 500 грн.

Також згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 28.03.2012 р. № 223-р 'Про здійснення заходів з проведення компенсаційних виплат за знеціненими заощадженнями, вкладеними в установи Ощадного банку СРСР, що діяли на території України', Ощадбанк проводить актуалізацію даних, тобто оновлення відомостей про зареєстрованих вкладників в інформаційно-аналітичній системі 'Реєстр вкладників заощаджень громадян', тим самим створюючи умови для подальшого проведення з 1 червня поточного року виплати без черг в певному місці, в певний день і час.

Аналітичні матеріали по темі