13.06.2012 kmu.gov.ua Сергій Тігіпко: Гідні соціальні виплати сім'ям з психічно хворими людьми - це обов'язок цивілізованої держави

Підтримка державою сімей, де є психічно хворі люди, - це правильний підхід соціально відповідальної держави до забезпечення прав людей з обмеженими можливостями. Так Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прокоментував рішення про збільшення виплат сім'ям, які піклуються про психічно нездорових людей, в десять разів - до 1094 грн. Відповідний закон був сьогодні підписаний Президентом.

«Гідні соціальні виплати дозволять підтримати такі родини, і психічно нездорові люди залишаться вдома, а не потраплять в інтернат чи лікарню. Це правильний підхід соціально відповідальної держави», - заявив Сергій Тігіпко.

Віце-прем'єр зазначив, що раніше виплати таким сім'ям становили трохи більше ста гривень. «Попередня влада звикла не звертати на них уваги. Разом з тим вони часто потребують допомоги. В рамках соціальних ініціатив Президента ми розпочали боротьбу з бідністю, і жодна категорія соціально незахищених людей не залишиться без уваги держави», - підкреслив Віце-прем'єр-міністр.

Аналітичні матеріали по темі