19.06.2012 kmu.gov.ua Сергій Тігіпко: Єдиний соціальний внесок потрібно поступово зменшувати

Після проведення легалізації заробітних плат Уряд розгляне можливість поступового зниження єдиного соціального внеску. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Без легалізації ми не обійдемося, тому що сьогодні 145-150 млрд. грн. виплачується «в конвертах», з них не сплачуються відрахування до соціальних фондів. Якщо ми хочемо думати про підвищення соціальних стандартів у майбутньому, про підвищення пенсій в 2013-2014 роках, то потрібно проводити легалізацію заробітних плат і ринку праці. Але ми готові піти назустріч бізнесу і запропонувати домовленість: проводимо легалізацію, досягаємо певного результату, і після цього знижуємо єдиний соціальний внесок», - заявив Сергій Тігіпко. 

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що в Україні сьогодні єдиний соціальний внесок на 4-5% вищий, ніж в інших країнах з перехідними економіками, наприклад у Східній Європі. «Потрібно поступово знімати це навантаження з бізнесу», - переконаний Сергій Тігіпко.

 

 

Аналітичні матеріали по темі