21.06.2012 kmu.gov.ua Микола Азаров: Пілотні проекти дозволять виявити слабкі сторони медичної реформи

Пілотні проекти дозволять виявити слабкі сторони медичної реформи. Про це Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив журналістам на Дніпропетровщині.

Медична реформа розпочалася із реалізації пілотних проектів тому, що це надзвичайно складна реформа, яка стосується кожного українця; немає жодної людини, яку б реформа не зачепила. Саме тому, Президент і Уряд спочатку вирішили провести пілотні проекти. Їх завдання – вивчити всі негативи і позитиви реформи», -  сказав Глава Уряду.

При цьому він підкреслив, що пілотні проекти реалізуються у промислово-розвинених областях, у яких є екологічні проблеми, зокрема Дніпропетровській та Донецькій, а також Вінницькій та м. Києві.

«Водночас ці області мають сильний управлінський потенціал і можуть творчо підходити до тих рішень, які ми приймаємо. І якщо десь на центральному рівні приймається не зовсім вірне рішення – ми розраховуємо на відповідну реакцію, перш за все, від обласного керівництва, медичних працівників, - наше завдання знайти оптимальне рішення», - наголосив Микола Азаров.

Він також додав, що медична реформа у жодному разі не повинна погіршити надання медичних послуг.

  Прем’єр-міністр відзначив, що цьогоріч порівняно з минулим роком у Дніпропетровській області майже у 2 рази збільшились видатки на придбання медичних препаратів, більш ніж 2,5 рази збільшились видатки на харчування хворих. Також, за його словами, збільшились видатки на придбання медичного обладнання, машин швидкої допомоги тощо.

«Ці елементи реформи свідчать, що програма реформи розроблена вірно, і вона вже працює», - підсумував Микола Азаров.

 

Аналітичні матеріали по темі