26.06.2012 kmu.gov.ua Сергій Тігіпко: Запровадження ваучера на візки для людей з обмеженими можливостями сприяє подоланню корупції в цій сфері

Запровадження ваучера на отримання візка для людей з обмеженими можливостями допомогло уряду ліквідувати тіньові схеми при розподілі цих технічних засобів реабілітації. Про це сьогодні під час відвідання Вінницького казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства заявив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

 «Нам вдалося вирішити проблему з корупцією в цій сфері, тому що тендери ліквідовано. Людина  з обмеженими можливостями отримує ваучер на придбання візка чи протеза і сама вибирає необхідний виріб», - наголосив Віце-прем’єр.

За словами Сергія Тігіпка, аналогічний механізм уряд має намір застосувати і при розподілі путівок для лікування чорнобильців – відповідний законопроект, розроблений Міністерством соціальної політики, вже ухвалений парламентом у першому читанні.

«Людина повинна отримати ваучер і проходити лікування та оздоровлення там, де умови для неї будуть найбільш сприятливими і зручними», - заявив С.Тігіпко.

 

Аналітичні матеріали по темі