04.07.2012 kmu.gov.ua Сергій Тігіпко: Виведення зарплат і робочих місць із тіні дозволить підвищити виплати пенсіонерам майже на 300 гривень

Виведення заробітних плат та робочих місць із тіні дозволить підвищити виплати українським пенсіонерам більш ніж на 300 гривень, пише в своїй авторській статті Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. Матеріал надрукований в газеті «Урядовий кур’єр».

 «За найобережнішими оцінками науковців, нині зі 145 млрд. гривень фонду заробітної плати не сплачується жодної копійки податків і зборів. Тим часом сплата соціальних відрахувань із цих коштів дала б можливість додатково підвищити пенсії більш ніж на 300 гривень кожному українському пенсіонерові», - вважає Сергій Тігіпко.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що для вирішення цього завдання до кінця нинішнього року буде прийнято комплекс заходів щодо детінізації зарплат і робочих місць.

«Обкладення податками і зборами тіньового фонду заробітної плати збільшило б надходження до Пенсійного фонду на 45-50 млрд. грн. на рік. Навіть якщо нам вдасться на першому етапі легалізувати тільки половину заробітних плат і робочих місць, що перебувають у тіні, це дасть можливість підвищити всі пенсії на 160 грн.», - підрахував Сергій Тігіпко.

Аналітичні матеріали по темі