05.07.2012 kmu.gov.ua Микола Азаров: У наступному році Уряд завершить створення перинатальних центрів в усіх областях України

Уряд планує в 2013 році завершити створення перинатальних центрів у кожній області України. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров в інтерв’ю Житомирській обласній телерадіокомпанії в рамках своєї робочої поїздки на Житомирщину.

«Буквально наступного року ми завершимо створення перинатальних центрів по всій Україні. Житомирський обласний перинатальний центр – це вже 7-й в країні. Приємно бачити, як на очах реалізується програма, яку намітив Президент України - буквально у липні 2010 року він вийшов з ініціативою, щоб у кожній області з’явився перинатальний центр», - підкреслив Микола Азаров.

Як відзначив Глава Уряду, обладнання Житомирського обласного перинатального центру відповідає сучасним стандартам, воно дозволяє скоротити дитячу смертність та набагато зменшити ускладнення при пологах.

«Але головне, що крім цієї апаратури я побачив людей - ентузіастів своєї справи. Іноді ми стикаємося із ситуацією, коли держава витрачає дуже великі кошти, купує супер сучасне обладнання, але для нього немає підготовлених спеціалістів. І я бачив якраз протилежний випадок, коли в Житомирський перинатальний центр приїздять навчатися з Харкова, Дніпропетровська», - наголосив Прем’єр-міністр.

Микола Азаров нагадав, що, окрім створення перинатальних центрів, у кожному великому місті, обласних центрах здійснюється реконструкція та переоснащення медичних закладів.

«Тому мета моєї сьогоднішньої поїздки – на власні очі пересвідчитися, що все написане у звітах відповідає дійсності», - підсумував Микола Азаров.

 

Аналітичні матеріали по темі