05.07.2012 kmu.gov.ua Сергій Тігіпко: Тіньові схеми при розподілі путівок для чорнобильців ліквідовано

Уряд зламав тіньові схеми при забезпеченні путівками на оздоровлення постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Так Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прокоментував ухвалення сьогодні у другому читанні Верховною Радою закону 'Про внесення змін до Закону України 'Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи' (щодо забезпечення санаторно-курортними путівками).

«Закон скасовує тендери при забезпеченні постраждалих путівками на оздоровлення та лікування. Людина самостійно обиратиме заклад, де вона хоче оздоровитись, а держава оплачуватиме її вибір, перераховуючи кошти напряму санаторіям. Це унеможливить корупцію та дозволить врахувати потреби конкретної людини», - заявив Сергій Тігіпко.

Віце-прем’єр додав, що реалізація цього закону дозволить суттєво підвищити рівень адресності соціальної допомоги постраждалим від Чорнобильської катастрофи.

Довідка: У 2012 році на оздоровлення постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи передбачено 370 млн. грн. 354 санаторно-курортних заклади отримали ліцензію на право провадження медичної практики. Порядок вибору, перелік таких закладів, адреса та їх спеціалізація будуть опубліковані на офіційному сайті Мінсоцполітики.

 

Аналітичні матеріали по темі