20.07.2012 FINANCE.UA Тігіпко наказав забезпечити всіх інвалідів візками і протезами

Віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко закликав місцеві держадміністрації вжити заходів для того, щоб всі інваліди були забезпечені візками та протезами за індивідуальною заявкою. Про це УНН повідомили в прес-службі чиновника.

'Ми схвалили закон, який дозволяє інваліду отримати крісло або протез за індивідуальним замовленням. Всі інваліди підтримують це рішення. Але на місцях деякі чиновники несерйозно ставляться до цього. Ми повинні забезпечити, щоб механізм індивідуального замовлення працював, як годинник', - зазначив Сергій Тігіпко.

Віце-прем'єр зазначив, що деякі місцеві державні адміністрації та органи соціального захисту не забезпечують своєчасного оформлення відповідних документів для передачі їх виробникам технічних засобів реабілітації.

'Проблему треба усунути. Якщо ні - будуть кадрові рішення, ми жорстко пройдемося по кадрах, але я не допущу повернення до тендерів', - сказав Сергій Тігіпко.

Він також додав, що скасування тендерів на закупівлю інвалідних візків і протезів завдало потужного удару по корупції у цій сфері.

Аналітичні матеріали по темі