25.08.2012 kmu.gov.ua Уряд приділятиме особливу увагу розвиткові вугільної галузі та соціальному захисту шахтарів

Країна взяла курс на розвиток вугільної промисловості і відродження шахтарських міст, про це повідомив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час Всеукраїнського урочистого зібрання з нагоди святкування Дня шахтаря в Луганську.

«Країна взяла курс на розвиток вугільної промисловості. Цей курс у нас безповоротний і пов'язаний, перш за все, із забезпеченням енергетичної незалежності України», - підкреслив Прем'єр-міністр.

За словами Миколи Азарова, Уряд продовжуватиме впровадження нових технологій, сучасної техніки та дбатиме про безпеку шахтарської праці.

«Саме тому зусилля Уряду останні два роки спрямовані на впровадження уніфікованих систем, що забезпечують контроль і безпеку праці шахтарів», - зазначив Глава Уряду. Микола Азаров також повідомив, що Уряд ухвалив рішення про реалізацію закону про престижність шахтарської праці.

Прем'єр-міністр підкреслив: «Ми будемо приділяти особливу увагу розвиткові міст і селищ на Донбасі». За словами Миколи Азарова, вже багато зроблено для відновлення вугільної промисловості, і хоча цього ще недостатньо і шахтарі гідні кращого, змін не можна не помічати.

Водночас Глава Уряду повідомив, що вже в 200 населених пунктах Луганської області вирішені проблеми з водопостачанням, зауваживши: «Уряд поставив перед собою завдання вирішити проблеми з водопостачанням у всіх населених пунктах у Луганській та Донецькій областях».

За слова Прем'єра, для поліпшення умов життя шахтарів і їх сімей в Донбасі відкриваються нові лікарні, сучасні діагностичні центри, дитячі будинки сімейного типу, та Уряд на цьому не зупиниться. «Все, що ми обіцяли, ми обов'язково зробимо», - наголосив Микола Азаров.

Аналітичні матеріали по темі