06.09.2012 kmu.gov.ua Сергій Тігіпко: Соціальні реформи необхідно продовжити і в 2013 році

Соціальні ініціативи Президента – це важлива складова подолання бідності в Україні. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко сьогодні, після засідання Комітету з економічних реформ під головуванням Президента України. Сергій Тігіпко нагадав, що в рамках соціальних ініціатив Президента підвищено пенсії для 12,9 млн. українців, збільшено виплати військовим пенсіонерам, триває виплата компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР. 

«Соціальні ініціативи Президента – дуже важливий крок для подолання бідності. Але ми не повинні на цьому зупинятися, адже багато українців продовжують жити бідно. І  2013  рік стане логічним продовженням соціальних ініціатив. Про це сьогодні говорив і Президент», - заявив Сергій Тігіпко.

За його словами, зокрема, планується підтримка створення центрів денного перебування для дітей-інвалідів, що надасть можливість батькам не влаштовувати таких дітей до інтернатів і разом з тим нормально працювати.

Крім того, планується запровадження окремої бюджетної програми на центральному рівні для забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, житлом.

«Такої програми на центральному рівні ще не було. Ми вперше її розпочнемо», - повідомив Сергій Тігіпко. 

Також планується реалізовувати житлові програми для військовослужбовців, звільнених у запас. Крім того, планується збільшення видатків на забезпечення житлом інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів та інвалідів-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Особливо Сергій Тігіпко відзначив необхідність продовження програми забезпечення інвалідів протезами та візками, програм реабілітації дітей з ДЦП, програм підтримки сімей психічно хворих дітей. Окремі програми будуть запроваджені для людей з вадами слуху та зору. Також, за словами Віце-прем’єр-міністра, буде продовжено підвищення виплат сім’ям померлих інвалідів війни та дітям війни. 

Аналітичні матеріали по темі