13.09.2012 FINANCE.UA Аналітики: урядовий бюджет - це додатковий PR-хід перед виборами

Аналітики вважають, що кошторис краще схвалювати вже новим складом парламенту Вчора, 12 вересня, Кабмін затвердив держбюджет на 2013 рік, ухваливши проект закону, який незабаром передасть у Верховну Раду.

На думку експертів, головний кошторис країни вийшов занадто оптимістичним.

'Такого зростання економіки не відбудеться, а відповідно не буде і доходів, на які розраховує уряд. Вже зрозуміло, що поточний план за доходами не буде виконаний. Про це свідчать негативні тенденції останніх місяців як щодо зниження бюджетних доходів, так і відносно погіршення економічної ситуації, - зазначає директор Центру 'CASE-Україна' Дмитро Боярчук. - Бюджет, в якому обіцяють збереження стабільності та продовження розвитку, в той час як у всьому світі криза, це додатковий PR-хід перед виборами'.

Генеральний директор Бюро економічних і соціальних досліджень Валерій Гладкий вважає дивними очікування уряду збільшити доходи бюджету за рахунок економічного зростання в умовах гальмування зростання промисловості, сільського господарства і припливу інвестицій. 'Можна зараз написати що завгодно, з будь-якими цифрами, його все одно переглянуть', - додає він.

За словами експерта, буде краще, якщо бюджет схвалюватиметься вже після парламентських виборів, хоча в такому випадку існують ризики його неухвалення до початку нового бюджетного року.

Аналітичні матеріали по темі