13.09.2012 FINANCE.UA Литвин не може собі уявити, щоб уряд зменшив бюджетні показники

Голова Верховної Ради України (ВР) Володимир Литвин заперечує можливість зменшення основних бюджетних показників після парламентських виборів. Про це повідомляє прес-служба ВР.

'Мені важко уявити, що Кабінет міністрів, оголосивши на своєму засіданні контрольні показники бюджету, потім їх змінить у бік зменшення', - сказав Литвин.

Керівник парламенту висловив переконання, що фінансові показники бюджету можуть бути тільки збільшені, нагадавши, що на нарадах і консультаціях за участю голови держави, членів уряду і голови ВР зазначалося, що бюджет-2013 має бути бюджетом розвитку.

Литвин також зазначив, що мова йшла про збільшення соціальних виплат тим категоріям, які 'відчувають у цьому гостру потребу'.

На його думку, дискусії може піддаватися показник приросту ВВП з урахуванням того, що Україна як відкрита в економічному плані держава залежить від кон'юнктури економічних процесів: 'Все інше - навіювання, які не мають під собою жодних підстав', - додав Литвин.

Також спростував прогнози краху вітчизняної економіки після виборів, зазначивши, що уряд працює планово, і всі витрати 'здійснюються відповідно до розписів'.

Аналітичні матеріали по темі