15.09.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Хорошковський: співробітництво із МВФ сприяє економічному зростанню

Перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський вважає, що співробітництво України з Міжнародним валютним фондом сприяє економічному зростанню країни та фінансовій стабілізації.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Хорошковського.

'Співробітництво із МВФ сприяє економічному зростанню та фінансовій стабілізації', - сказав Хорошковський під час зустрічі з керівником місії Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду по Україні Крісом Джарвісом і постійним представником МВФ в Україні Максом Альєром.

Сторони також позитивно оцінили результати візиту в Україну місії МВФ, що відбувся на початку вересня.

Перший віце-прем'єр підкреслив зацікавленість української сторони в продовженні активного діалогу із МВФ.

'Співробітництво із МВФ сприяє... прискоренню ринкових перетворень, привносить світовий досвід у розвиток національної фінансової системи', - заявив він.

Зі слів Хорошковського, таке співробітництво є індикатором для взаємин із приватними зовнішніми інвесторами, інвестиції яких необхідні для подальшого проведення економічних реформ у державі.

Крім того, Хорошковський проінформував МВФ про виконання Україною програми реформ.

Він зазначив, що урядом проводиться політика дерегуляції й створення сприятливих умов для розвитку підприємництва, поліпшення інвестиційного клімату, стимулювання розвитку внутрішнього виробництва тощо, зазначивши, що реформування економічного й енергетичного секторів займають провідне місце на порядку денному роботи уряду.

Як повідомляло агентство, перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова раніше заявила, що в представників Міжнародного валютного фонду відсутня стурбованість щодо макроекономічної стабільності в Україні.

29 серпня місія МВФ прибула в Україну для зустрічей із владою

Група експертів МВФ пробула в Києві по 5 вересня з метою обговорення технічних питань, що стосуються державного бюджету на 2013 рік, реформ енергетичного сектору й програм соціальної допомоги.

Аналітичні матеріали по темі