26.09.2012 FINANCE.UA Податкова ідея Тігіпка може вдарити по бюджетниках - експерт

Ідея віце-прем'єра Сергія Тігіпка про надання права підприємствам з річним оборотом до 10 млн. грн. платити податок на прибуток один раз на рік без умови авансової сплати несе чималі ризики для держскарбниці

Таку думку висловив перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Сергій Терьохін.

'Якщо в уряді хочуть, щоб бюджетникам раз на рік платилася зарплата, то можна раз на рік отримувати доходи', - зазначив парламентарій.

У свою чергу, директор департаменту податкової політики Інституту бюджету і соціально-економічного розвитку Артем Рудик звернув увагу на те, що через пропоноване урядом скорочення кількості податків з 23 до 9 можуть постраждати місцеві бюджети, оскільки, швидше за все, під 'ніж' потраплять невеликі місцеві збори.

'Це буде така ведмежа послуга - так, ми скоротимо кількість податків для бізнесу, проте тим місцевим бюджетам, які сьогодні і так недофінансовуються, додасться ще більше проблем', - констатував фахівець.

Аналітичні матеріали по темі