26.09.2012 kmu.gov.ua Сергій Тігіпко: Механізм нарахування виплат при пологах змінюватися не буде

Розміри виплат допомоги при вагітності і пологах у жодному разі не будуть зменшені. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, коментуючи повідомлення про можливість градації цих  виплат для жінок залежно від тривалості роботи на підприємстві.

 «Держава буде максимально підтримувати зростання народжуваності й покращення в Україні демографічної ситуації. Тому  не може бути жодних  розмов про певні обмеження виплати цих допомог чи впровадження додаткових умов при їх нарахуванні», - наголосив  Сергій Тігіпко.

Урядовець зазначив, що Фонд соціального страхування  з  тимчасової втрати працездатності звернувся до Міністерства соціальної політики з ініціативою обмежити деякі випадки зловживань з оформленням допомог при вагітності та пологах певними роботодавцями, однак ця ідея не була підтримана.

«Міністерство соціальної політики України не підтримує жодних ініціатив щодо перегляду механізму розрахунку середнього розміру допомоги застрахованим громадянам у зв’язку з народженням дітей. Це – наша принципова позиція», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Сергій Тігіпко також висловив переконання, що Уряд не допустить зменшення розмірів допомог при вагітності і народженні дитини. «Соціальні стандарти в Україні будуть постійно зростати і допомога жінкам, які народжують дітей, буде лише зростати», - наголосив урядовець.

 

Аналітичні матеріали по темі