28.09.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Павленко: доступ до інформації про всиновлення повинен бути обмежений для біологічних батьків

Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко виступає за обмеження біологічним батькам доступу до інформації про всиновлення у разі скасування таємниці всиновлення.

Про це він сказав на прес-конференції після семінару-наради 'Національне всиновлення: уроки Краснодона'.

'Доступ до інформації про всиновлення повинен бути обмежений для біологічних батьків, щоб вони не створювали проблем для дитини й родини. Батьки за походженням можуть одержати інформацію про всиновлення тільки за згоди усиновителів', - сказав дитячий омбудсмен.

Павленко підкреслив, що таємниця всиновлення повинна бути відкрита для дитини, однак доступ до цієї інформації повинен бути обмежений.

Він також повідомив, що у разі прийняття відповідного закону під його дію не повинні підпадати діти, які були всиновлені раніше, і їхні батьки.

Дитячий омбудсмен також підкреслив, що його думка й позиція уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської збігаються в частині того, що перш ніж уводити такі зміни, необхідно провести їх обговорення на рівні експертів і громадськості.

Як повідомляло агентство, Павленко вважає необґрунтованими доводи громадських організацій про неприпустимість скасування таємниці всиновлення.

Лутковська вважає за необхідне формування позитивного ставлення суспільства до всиновлених перед скасуванням таємниці всиновлення.

У серпні дитячий омбудсмен ініціював скасування таємниці всиновлення.

Аналітичні матеріали по темі