04.10.2012 kmu.gov.ua Волині виділено додатково 11 млн. 690 тис. грн. на соціально-економічний розвиток

3 жовтня на виконання у Волинську обласну державну адміністрацію надійшла Постанова Кабінету Міністрів України від 18 вересня №892 «Про деякі питання використання у 2012 році коштів для здійснення Києвом функцій столиці, державних  капітальних видатків та коштів державного фонду регіонального розвитку».

  У документі зазначається, що держава додатково виділяє Волині у 2012 році 11 млн. 690 тис. грн. на фінансування пріоритетних завдань соціально-економічного розвитку в регіоні.  Зокрема, 5 млн. грн. - на Перинатальний центр у Луцьку.

Значну частину державних коштів буде спрямовано на погашення кредиторської заборгованості минулих років перед генпідрядними організаціями за здійснені будівництво чи реконструкції соціально значимих об’єктів краю: за будівництво шкіл: 1 663,4 тис. грн. - у с. Баїв Луцького району, 650,9 тис. грн. – у с. Білин Ковельського району;  561, 3 тис. грн. – у с. Видраниця Ратнівського району;  112, 9 тис. грн. – у с. Гряда Іваничівського району; 216, 9 тис. грн. – школи з дитсадком в 55-му мікрорайоні Луцька; 146, 5 тис. грн. – у с. Карпилівка Ківерцівського району (I-III черга).  Кошти у сумі 668 тис. грн. передбачені за реконструкцію школи та частини існуючих приміщень під ДНЗ села Волі Любитівської Ковельського району, 263,7 тис. грн. - за реконструкцію  школи у смт Голоби Ковельського району та 64,7 тис. грн. – обласної дитячо-юнацької спортивної школи. Також за капітальний ремонт навчального корпусу №3 ЗОШ I-III ступенів імені І.Франка у м. Горохів -  313, 4 тис. грн. Повернуть гроші і за добудову класних кімнат та їдальні школи у Мостищі Камінь-Каширського району - 501, 4 тис. грн. та  148, 1 тис. грн. – за добудову класних кімнат до приміщення Марковичівського дитячого садка  Локачинського району. 5,3 тис. грн. отримає будівельна фірма за капітальний ремонт покрівлі у Ковельській ЗОШ I-III ступенів №10 та 109,1 тис. грн. – за завершення будівництва спортивного комплексу Волинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Ще 76,1 тис. грн. буде спрямовано майстрам за будівництво поліклінічного відділення Шацької райлікарні з денним стаціонаром та пунктом швидкої допомоги, а 631,2 тис. грн. - Іваничівської ЦРЛ. Ліквідують кредиторську заборгованість і за будівництво очисних споруд типу «Біотал» для Поворського туберкульозного диспансеру - 151, 8 тис. грн.

Отримає Волинська область і кошти на запобігання підтопленню населених пунктів та сільськогосподарських угідь. Відтак 86,5 тис. грн. направлять у ДП «Спеціалізоване лісогосподарське акціонерне підприємство «Камінь-Каширськагроліс», 287, 8 тис. грн. – у підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське акціонерне товариство «ТУР» Ковельського району; 31 тис. грн. - ДП «Локачіагроліс».

 

Аналітичні матеріали по темі