04.10.2012 FINANCE.UA Україні доведеться вводити більш жорстку податкову політику, якщо криза єврозони підкріпиться китайською

Бюджетна система України залишається вразливою до зовнішніх потрясінь. Таку думку висловлено у звіті Євразійського банку розвитку (ЄАБР) “Ризики для державних фінансів держав-учасників СНД у світлі поточної світової нестабільності”.

“Відсутність резервного фонду і залежність від податків, що мають циклічний характер надходжень, змусили владу вдатися до збільшення боргового навантаження. Незважаючи на покращення економічної ситуації в 2011 році, бюджетна система, залишається вразливою до зовнішніх потрясінь і нова криза здатна вивести її з рівноваги”, – йдеться у звіті.

Крім того, експерти наголошують, що якщо криза єврозони буде супроводжуватися фінансовою кризою в Китаї, ще більше знизяться доходи України від експорту.

“Істотно зменшаться можливості в залученні додаткових фінансових ресурсів. У результаті знадобиться більш жорстка, ніж у випадку кризи тільки єврозони, бюджетно-податкова політика. Аналогічна політика знадобиться і в разі, якщо криза єврозони буде проходити одночасно з фіскальною консолідацією в США”, – прогнозує ЄАБР.

Аналітичні матеріали по темі